6e Amstelveen Triënnale 2014 : 44 Kunstenaars op 4 locaties

  • Amstelveen Triënnale 2014 verdeelt over 4 kunstlocaties
  • 44 kunstenaars tonen het professionele kunstklimaat in Amstelveen
  • Opening start op 13 juni met wandeling door Amstelveen

Museum Jan van der Togt, Het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Galerie Amstelveen / Kunstuitleen en K2G organiseren gezamenlijk de 6de Amstelveen Triënnale. De Triënnale biedt professionele kunstenaars uit Amstelveen een groot podium waarop zij hun werk kunnen tonen aan een breed publiek. Voor de 6de editie werken de vier instellingen voor beeldende kunst in Amstelveen voor het eerst samen. Er is daarvoor werk geselecteerd van 44 kunstenaars.

Kunstenares Stephanie Rhode, te zien in the Cobra Museum, werkt samen met performer Meesa Borgman aan ‘Die Frau die die Rosenblätter zählt’. Een performance waarbij op meditatieve wijze rozenblaadjes worden geteld en per performance in een pot bewaard. Iedere pot heeft een datum, locatie en het exacte aantal rozenblaadjes. Daarmee geeft Rhode het prachtige maar zinloze rozenblaadjes tellen een bijna functionele reden.

Julia Dos Santos Baptista komt oorspronkelijk uit Brazilië. Haar werk is te zien in Museum Jan van der Togt. In haar schilderij ‘Bandeirinhas’ verbeeldt ze hoe vlaggetjes verbonden zijn aan de versmelting van Europese, Aziatische en Amerikaanse tradities vanaf de periode van kolonisering. Ooit werden de vlaggetjes door zeevarende handelaren ‘ontdekt’ in Azië, waarna ze in Amerika en Latijns Amerika werden geïntroduceerd voor de viering van het Midzomerfeest. Zo versmolten Europese, Aziatische en Amerikaanse tradities tot een folkloristisch feest rondom hoop, oogst en liefde.

De opening op 13 juni begint met een wandeling langs de 4 locaties, startend bij Galerie Amstelveen / Kunstuitleen om 17:00 uur en via het Cobra museum (17:45), K2G (18:15) naar de finish om 19:00 uur bij Museum Jan van der Togt. We nodigen u uit daarbij aanwezig te zijn.

De 6de Amstelveen Triënnale duurt een maand en vindt plaats van 13 juni tot en met 13 juli. www.amstelveen-triennale.nl. Bij de Triënnale verschijnt een catalogus. Deze is te koop bij de deelnemende instellingen.

De Amstelveen Triënnale wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Amstelveen.

Adressen:

Galerie Amstelveen / Kunstuitleen Stadsplein 103 Amstelveen

Cobra Museum voor Moderne Kunst Sandbergplein 1 Amstelveen

K2G Keizer Karelweg bij het viaduct onder de A9

Museum Jan van der Togt Dorpstraat 50 Amstelveen