Een reis door 95 jaar KLM

Luchtvaartmaatschappij KLM viert dit jaar haar 95e verjaardag. Ter ere hiervan is van 19 september tot en met 12 oktober bij Museum Jan van der Togt de tentoonstelling ‘Een reis door 95 jaar KLM’ te zien. De expositie staat stil bij het roemrijke verleden, en biedt een blik op de toekomst van de luchtvaartmaatschappij.

In 1919 werd de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM, of voluit Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, opgericht. Op 7 oktober van dit jaar wordt de maatschappij 95 jaar. Daarmee is KLM de oudste internationale luchtvaartmaatschappij ter wereld die nog onder haar eigen naam opereert.

De tentoonstelling ‘Een reis door 95 jaar KLM’ is een ontdekkingsreis door het verleden, heden en de toekomst van de luchtvaartmaatschappij. Bij binnenkomst krijgt de bezoeker een speciaal voor de expositie ontworpen KLM-instapkaart uitgereikt. De reis begint in de jaren ‘20, en gaat via de jaren ’50, ’70 en ’90 naar de nieuwe tijd. Aan de hand van historisch materiaal, zoals foto’s, affiches en serviesgoed, wordt de geschiedenis van KLM tot leven gebracht.

De reis eindigt bij de toekomst. KLM-medewerkers vertellen in een film hoe zij verwachten dat ‘hun’ KLM er nu en over vijf jaar uit zal zien. Bezoekers worden bij vertrek uitgenodigd hun wens voor KLM op een gevouwen vliegtuigje te schrijven, waarmee kans wordt gemaakt op een ticket naar Londen, van waaruit in 1920 de eerste KLM-vlucht vertrok.