Filmavond met documentaire over Lita Cabellut

Het weekend beginnen met een goede film kan in het Museum Jan van der Togt. Op vrijdag 25 januari 2019 van 19.00 – 22.00 uur wordt de documentaire ‘Lita Cabellut – Schoonheid boven alles’ vertoond in het museum. Na afloop vertelt documentairemaakster Marlies Huitink over ‘de achterkant’ en totstandkoming van deze bijzondere film. TV-regisseur Huitink (bekend van programma’s als AVRO Kunstuur, Close Up en AVRO Prinsengrachtconcert) en Cabellut (1961) reisden samen naar Spanje en nemen de kijker mee naar de kinderjaren van Cabellut in de straten van Barcelona. Dwalend door haar jeugd vertelt Cabellut over het keerpunt in haar leven wanneer zij door haar adoptieouders wordt meegenomen naar het Prado Museum in Madrid en geïnspireerd raakt door schilderijen van Velázquez, Goya en Frans Hals.

Ook reisde Huitink mee naar India waar Cabellut voor een tentoonstelling portretten maakte van bekende Nederlanders in kleding uit de Gouden Eeuw. Deze reis naar India betekende voor Cabellut een hernieuwde confrontatie met de armoede die ze kent uit haar eigen jeugd.

Toegangskaarten €12,50 (incl. koffie/thee en pauzedrankje). Reserveer uw kaarten want de plaatsen zijn beperkt. Dit kan via rsvp@jvdtogt.nl of telefonisch op (020) 641 57 54. Gereserveerde kaarten kunnen op de avond zelf vanaf 19.00 uur worden opgehaald en betaald in het museum. De deuren van de filmzaal sluiten om 19.30 uur.