Frans Polman : Schilderijen en objecten

De Nederlands beeldend kunstenaar Frans Polman (1971) woont en werkt in Apeldoorn en maakt abstract werk. Hij houdt zich vooral bezig met het maken van schilderijen en (grote) objecten waarbij zijn voorkeur uitgaat naar het werken met natuurlijke materialen zoals hout, staal en brons. Uniek is zijn collectie ‘720° revolving’. Een van hout gemaakt vier dimensionaal wandsculptuur – welke door een vernikkeld ophangsysteem ‘zwevend’ van de wand komt te hangen – kan vanuit verschillende perspectieven door de kijker ervaren worden. Het is mogelijk het object een kwartslag naar links of naar rechts te draaien én het object kan worden omgedraaid waardoor de achterkant de voorkant wordt. Door de bijzondere manier waarop het hout bewerkt is én de samenstelling van de kleuren zal het object de kijker keer op keer een andere beleving geven. Kortom, een wandobject van Frans Polman is 720° draaibaar.

Landscape Art

Frans Polman gaat ook grotere werken niet uit de weg. Hij laat zich hierin leiden door het gebruik van het materiaal en de ruimte waarin heb object geplaats gaat worden. Zo maakte hij onlangs een vijf meter hoog landschap sculptuur, vervaardigd van massief acacia hout. Met het sculptuur geeft hij een reflectie van het landschap op een eigentijdse en abstracte manier, waarbij  gewerkt wordt met duurzame natuurlijke materialen.

Frans Polman

Zijn werk is het best te omschrijven als lyrisch abstract waarbij zijn collectie een weerspiegeling is van het tot werkelijkheid worden van zijn gedachten. Zijn kunstwerken zijn opgebouwd uit meerdere materialen en structuren en krijgen daardoor een gelaagdheid en diepgang. De kunstenaar komt met dit materiaalgebruik dichter bij de oorsprong van zijn ideeën en het werk.

Tevens expositie in sterrenrestaurant “La Rive”, Amstel Hotel Amsterdam

Van 2 juni tot en met 30 augustus 2014 zal een deel van de collectie van Frans Polman ook te zien zijn in sterrenrestaurant La Rive van Intercontinental Amstel Amsterdam.