50 jaar glas aan de Rietveld Academie

De expositie 50 jaar glas aan de Rietveld Academie viert het vijftigjarig bestaan van de glasafdeling van de Gerrit Rietveld Academie en toont topstukken uit de vaste collectie en nieuwe werken van jong talent. De glasafdeling van de Rietveld Academie was de eerste in Europa en is nog steeds een van de belangrijkste glasopleidingen ter wereld. Een toonaangevende opleiding die grote namen voortbracht: van gevestigde namen als Mieke Groot, Richard Meitner en Bert Frijns tot pas afgestudeerden Yuna Choi en Aleksi Marjamaa. De Academie daagt studenten uit om experimenteel en vernieuwend te zijn en om zich met het materiaal buiten de grenzen van het vakgebied te bewegen. Bij recent afgestudeerden staat het materiaal glas centraal, gecombineerd met andere media en materialen.

De tentoonstelling 50 jaar glas aan de Rietveld Academie is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Jens Pfeifer, het huidige hoofd van de glasafdeling van de Gerrit Rietveld Academie.

Deelnemende kunstenaars:
Joost Bicker Caarten, Sander Boeijink, Xandra Bremers, Marie De Bruyn, Anna Calgren, Simsa Cho, Yuna Choi, Bert Frijns, Lisa Gherardi, Vincent van Ginneke, Anna Gray, Mieke Groot, Susan Hammond, Esther Jiskoot, Mia Lerssi, Bert van Loo, Aleksi Marjamaa, Katrin Maurer, Richard Meitner, Milena Naef, Geir Nustad, Mica Okuno, Jens Pfeifer, Richard Price, Caroline Prisse, Laura Puska, Jenny Ritzenhoff, Ryoko Sato, Elizabeth Swinburne, Ellen Urselmann, Durk Valkema, Sybren Valkema en Gareth-Noël Williams.

Mieke Groot, geen titel, gegoten glas

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Stichting Zabawas en het Prins Bernhard Cultuurfonds (Hugo van Win Glasfonds).