Almost Unreal – Willem van Veldhuizen

Van 13 maart tot en met 2 juni 2019 toont Museum Jan van der Togt een overzichtstentoonstelling van de schilder Willem van Veldhuizen (1954).

Veertig jaar geleden raakte Willem van Veldhuizen gefascineerd door de bijna lege vertrekken die hij in musea vindt. De harmonie, de zalen waar niks overbodigs te vinden is, de focus op de kunst: ze houden hem nog altijd bezig. In zijn schilderijen hiervan vind je geen mensen maar stilte, en een overrompelend persoonlijke visie op ruimtelijkheid. Met zijn lichteffecten, reflecties en zijn doorkijkjes naar buiten doet Van Veldhuizens werk realistisch aan. Toch is het geen klakkeloze weergave van de werkelijkheid. Het is ‘almost unreal’.

Design
In de tentoonstelling zijn ook verrassende kunst- en designobjecten van Iris van Herpen, Scholten & Baijings, Rive Roshan, Olivier van Herpt en Judith Roux opgenomen. Net als Van Veldhuizen spelen zij met licht, kleur en ruimte, en met verschillende dimensies. In de museumzalen vervullen zij de rol die kunstwerken in de schilderijen van Van Veldhuizen innemen. Een multidisciplinair ensemble van schoonheid en verstilling.

Virtual reality
Uniek is de mogelijkheid om met behulp van een virtual reality-bril een schilderij van Van Veldhuizen te verkennen van binnenuit. Je zet de bril op, stapt in het schilderij, en wandelt rond in een andere realiteit, toegelicht door Willem van Veldhuizen zelf. Een bijzondere educatieve tool voor jong en oud.

Sponsor
De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Wealth Management Partners en Organism Studios.

Activiteiten rondom Almost Unreal – Willem van Veldhuizen

Zaterdag 25 mei: workshops Virtual Reality
In aansluiting op 24H Amstelveen
Aanvang: 13.30 uur
Aanvang: 15.00 uur
Duur: ca. 45 min.

Bij de huidige tentoonstelling Almost Unreal – Willem van Veldhuizen, is een VR-beleving ontwikkelt door Organism Studios. Met een VR-bril op stap je in een schilderij van Van Veldhuizen en waan je je in een andere realiteit. De ontwikkelaars van deze unieke educatieve tool, nemen de deelnemers van de workshop mee in het onderdeel interactie binnen VR. Om de beurt kunnen bezoekers met virtuele bouwblokken constructies maken en verschillende interacties toevoegen. De rest van het publiek kan alles wat er op de bril te zien is op het beeldscherm volgen.

Aanmelden: info@jvdtogt.nl